Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Πάρε μέρος στη Συνδιάσκεψη


Η 3η Σεπτέμβρη πλησιάζει.

Στο ΠΑΣΟΚ θέλουμε η Συνδιάσκεψη της 3ης Σεπτεμβρίου να αποτελέσει ένα βήμα ανοιχτού διαλόγου με τα μέλη μας και την κοινωνία. Η συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία δεν είναι τύπος αλλά ουσία. Μπορείς κι εσύ να συμμετάσχεις, φτάνει να είσαι μέλος του ΠΑΣΟΚ. Για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον συμμετοχής στη Συνδιάσκεψη, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα.

ΠΩΣ ΧΤΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ

1. Απαραίτητη προϋπόθεση για να χτιστεί η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων σε μεγάλα θέματα που αφορούν το μέλλον του τόπου είναι η ειλικρίνεια. Η ειλικρινής διάθεση για συνεννόηση της εκάστοτε κυβέρνησης.
-          Από την πρώτη στιγμή, ο Γιώργος Παπανδρέου απέδειξε ότι επιδιώκει ειλικρινά την εθνική συνεννόηση στα μείζονα, στην πράξη. Έχει προχωρήσει σε πρωτοφανή αριθμό προσπαθειών συνεννόησης από την πρώτη στιγμή που το Κίνημά μας ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.
2. Η ειλικρίνεια πρέπει να μεταφράζεται σε ουσιαστικό διάλογο, πραγματική προσπάθεια αναζήτησης από κοινού λύσεων και κυρίως, αποκλειστική στόχευση σε ένα και μόνο πράγμα: την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.
3. Αυτή η ειλικρίνεια της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού στην αναζήτηση πραγματικής συνεννόησης είναι και η μεγάλη ειδοποιός διαφορά με το χθες: με την κυβέρνηση της Ν.Δ. και τον «καταλληλότερο», ο οποίος «θυμήθηκε» την συναίνεση μόνο όταν - και επειδή - είχε αρχίσει να καταρρέει και αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών στόχων.
4. Με μικροκομματική λογική όμως δεν χτίζεται συνεννόηση. Εμείς θα επιμείνουμε με ειλικρίνεια στην αναζήτηση σημείων σύγκλισης με όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας για τις μεγάλες αλλαγές που επιχειρούμε. Θέτοντας τους πάντες προ των ευθυνών τους.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ; ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΑΓΟΣ...

ΕΚΤΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ - ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ.

1. Χθες η Ν.Δ. αποχώρησε ακόμη μία φορά από τη Βουλή. Αυτή τη φορά για την υπόθεση SIEMENS. Και αναρωτιέται ο κάθε πολίτης:
-          Γιατί αποχώρησε και από τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή η Κ.Ο. της Ν.Δ.; Δεν έχει ήδη αποχωρήσει έξι φορές - τρεις ως κυβέρνηση, πράγμα πρωτοφανές στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά χρονικά και τρεις ως αξιωματική αντιπολίτευση - από ανάλογες κοινοβουλευτικές διαδικασίες; Για ποιο λόγο; Γιατί δεν κάθονται στη Βουλή να ψηφίσουν οι βουλευτές της Ν.Δ.;
2. Παραλάβαμε την υπόθεση «σκάνδαλο SIEMENS» κλινικά νεκρή από τις μεθοδεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, τις καθυστερήσεις έως και το κλείσιμο της Βουλής στις αρχές Μαΐου του 2009 για να παραγραφούν σειρά ποινικών αδικημάτων. Παρόλα αυτά, εξαντλούμε, όπως δεσμευτήκαμε, τα όποια περιθώρια κοινοβουλευτικού ελέγχου υπάρχουν.
-          Οι βουλευτές της Ν.Δ. γιατί «το βάζουν στα πόδια»; Υπάρχει κάποιος φόβος συμμετοχής της Κ.Ο. της Ν.Δ. σ' αυτές τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες; Ποιους φοβάται η Ν.Δ. και δεν παραμένει στη Βουλή; Ποιο είναι το πρόβλημα; Δεν έχει εμπιστοσύνη στους βουλευτές της; Δεν έχει εμπιστοσύνη στην κρίση τους; Έχει αμφιβολίες για το βαθμό συσπείρωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της;
3. Εμείς θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο: εξαντλώντας κάθε περιθώριο και κάθε νόμιμο μέσο για να ριχθεί φως σε υποθέσεις που μας συγκλόνισαν όλους. Ακόμη και αν «ματώσουμε», όπως έχει πει ο Γιώργος Παπανδρέου. Αλλά οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για να λειτουργήσουν, προϋποθέτουν την παρουσία όλων. Και οι «λαγοί» δεν μπορούν να κρίνουν αυτούς που κάνουν το καθήκον τους.