Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

 


  Αθήνα, 24-11-2011 
  
 
 
Δευτεροβάθμιο Συντονιστικό
        Εκτελεστική Γραμματεία
               www.pask.gr


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
     Η αδιέξοδη πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα στην ύφεση, το λαό σε οικονομική εξαθλίωση και σε πρωτόγνωρη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του, συνεχίζεται.
    Η πολιτική αυτή που βάζει σε δοκιμασία  τις αντοχές μας και την πίστη και την ελπίδα μας στο αύριο, δεν είναι  απάντηση στα προβλήματα του λαού και της χώρας.
   Με συνέπεια  στις αρχές και τις αξίες της,  η ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε., βρέθηκε από την αρχή στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών, του δικαιώματος όλων στη ζωή και την αξιοπρέπεια.
   Έστρεψε διαχρονικά και στρέφει την κριτική και τον αγώνα της , ενάντια στις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές απ΄ όπου και από  όποιον και αν εκφράζονται ή  υλοποιούνται.
   Από την πρώτη στιγμή, ταχτήκαμε υπέρ των δράσεων που συσπειρώνουν όλους τους εργαζόμενους και παραμείναμε αταλάντευτα στη θέση, ότι οι πανελλαδικές, πανεργατικές, πανδημοσιοϋπαλληλικές κινητοποιήσεις, είναι οι μόνες που μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη του μαζικού κινήματος και στην ανατροπή αυτής της πολιτικής.
    Η θέση μας αυτή δικαιώθηκε από τη μεγάλη συμμετοχή στις Γενικές απεργίες και τα συλλαλητήρια, αλλά και από τις αποφάσεις του ίδιου του κλάδου.
    Σήμερα που η επίθεση στα κοινωνικά μας δικαιώματα διευρύνεται, η ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε., βρίσκεται για μία ακόμη φορά στην πρώτη γραμμή του Αγώνα.
   Πιστεύοντας σε ένα συνδικαλιστικό κίνημα που διεκδικεί, ενώνει αλλά και δημιουργεί, αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους, ενάντια στην κοινωνικά ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενάντια στη σκληρή επίθεση του κεφαλαίου στον κόσμο της εργασίας.

Όλοι στην 24ωρη  Γενική απεργία την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου 2011και στο συλλαλητήριο στις 11πμ στο Πεδίον του Άρεως.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Π.Α.Σ.Κ. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.