Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

«Όροι και συνθήκες άσκησης του εκπαιδευτικού έργου»

Κοινή πρόσκληση σε παρουσίαση με θέμα: «Όροι και συνθήκες άσκησης του εκπαιδευτικού έργου στη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση»



ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.
ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
CENTRE FOR RESEARCH AND DOCUMENTATION OF OLME
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Το  Κέντρο Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ σας προσκαλεί  στην 
παρουσίαση της έκδοσης της μελέτης με θέμα «Όροι και 
συνθήκες άσκησης του εκπαιδευτικού έργου» .
Η παρούσα έκδοση για τους όρους άσκησης του εκπαιδευτικού έργου στη 
δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σηματοδοτεί την 
ολοκλήρωση της ομότιτλης έρευνας, που μετά από δύο έτη κοινής 
προσπάθειας έφεραν σε πέρας  τρία ερευνητικά ινστιτούτα, το Κοινωνικό 
Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ, το Κέντρο Μελετών και Τεκμηρίωσης (ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.) της 
ΟΛΜΕ και το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών - Μελετών (ΙΠΕΜ) της ΔΟΕ.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην  Αθήνα την Τετάρτη 1 
Φεβρουαρίου 2 0 1 2 και ώρ α 1 2 .0 0 στην αίθουσα εκδηλώσεων της 
ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20.
                   Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γενικός Γραμματέας
   Νικηφόρος Κωνσταντίνου                                                    Ανδρέας Παπαδαντωνάκης

Wikipedia στα ελληνικά: απο το beta στο Ωμέγα


Εμπλουτίζουμε τη wikipedia

Προωθούμε το ανοικτό Ελληνικό περιεχόμενο. Eμπλουτίζουμε τη wikipedia με άρθρα υψηλής ποιότητας για την εκπαίδευση, τις επιστήμες και τον πολιτισμό μας σε όλες τις γλώσσες.

Συμμετέχω

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Θεόδωρος Αγγελόπουλος

«Ξεχάστε με στη θάλασσα»

«Σας εύχομαι υγεία και ευτυχία αλλά δεν μπορώ να κάνω το ταξίδι σας/ Είμαι επισκέπτης/ Το κάθε τι που αγγίζω με πονάει πραγματικά/ κι έπειτα δεν μου ανήκει/ Όλο και κάποιος βρίσκεται να πει "δικό μου είναι"/ Εγώ δεν έχω τίποτε δικό μου είχα πει κάποτε με υπεροψία/ Τώρα καταλαβαίνω πως το τίποτε είναι τίποτε/ Ότι δεν έχω καν όνομα/ Και πρέπει να γυρεύω ένα κάθε τόσο/ Δώστε μου ένα μέρος να κοιτάω/ Ξεχάστε με στη θάλασσα/ Σας εύχομαι υγεία και ευτυχία».


(ανέκδοτο ποίημα του Θόδωρου Αγγελόπουλου γραμμένο το 1982 λίγο πριν από την έναρξη συγγραφής του σεναρίου της ταινία «Ταξίδι στα Κύθηρα»)



Έφυγε απ'τη ζωή o μεγάλος έλληνας σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Τρίτης στον περιφερειακό δρόμο της ΔραπετσώναςΣτη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Metropolitan άφησε την τελευταία του πνοή.

Η εκπομπή της σειράς ντοκιμαντέρ «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΟΥ» στην ΕΡΤ φιλοξενεί τον σκηνοθέτη ΘΟΔΩΡΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος ξεδιπλώνει τις μνήμες του από το 1970, εστιάζοντας την αφήγησή του στην ταινία του «Αναπαράσταση» που προβλήθηκε εκείνη τη χρονιά. Ο Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ανατρέχει στο παρελθόν και δίνει το στίγμα μιας ζοφερής εποχής, όπου η κοινωνία βιώνει τη σκληρότητα του δικτατορικού καθεστώτος, ενώ στο κινηματογραφικό τοπίο κυριαρχούν ταινίες εθνικοπατριωτικού περιεχομένου. Πολλοί ήταν τότε οι νέοι σκηνοθέτες που οραματίστηκαν ριζοσπαστικές αλλαγές στον χώρο της κινηματογραφίας στοχεύοντας στην ουσιαστική αλλαγή του πολιτικού τοπίου και στην κοινωνική αφύπνιση. Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ αναφέρεται εκτενώς σε λεπτομέρειες που αφορούν την ταινία, η οποία άλλαξε τον ρου του ελληνικού σινεμά και είχε θριαμβευτική υποδοχή στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1970, αποσπώντας το πρώτο βραβείο. Επισημαίνει επίσης ότι όλες οι υπόλοιπες ταινίες του υπήρξαν παραλλαγές πάνω στο ίδιο θέμα που πραγματεύεται η «Αναπαράσταση». Τη συγκινησιακά φορτισμένη αφήγηση του Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ πλαισιώνουν αποσπάσματα της ταινίας και πλάνα αρχείου από ιστορικά γεγονότα της εποχής.
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΟΥ»