Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


ΠΑΣΚ  Καθηγητών Δ.Ε.
Ε΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής
30/4/2012

ΑΠΟ ΤΟ «ΑΝΤΙ» ΣΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΓΙΑΤΙ»

Με αφορμή την  πρόσφατη ανακοίνωση της πλειοψηφίας των μελών του Δ.Σ. για την αυτοαξιολόγηση και τα ερωτηματολόγια των πιλοτικών σχολείων η ΠΑΣΚ  Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής,  θέλει να κάνει ξεκάθαρο ότι:

  1. Πάγια και σταθερή θέση μας  υπήρξε ότι η αξιολόγηση δε μπορεί να έχει χαρακτήρα τιμωρητικό ούτε να συνδέεται με τη βαθμολογική ή τη μισθολογική εξέλιξη του εκπαιδευτικού. Για το λόγο αυτό θα αγωνιστούμε  όπως έγινε και στο παρελθόν, μαζί με τις άλλες παρατάξεις για να μην εφαρμοστεί η αξιολόγηση όπως προβλέπεται από το νόμο 4024/2011.
  2. Ήμασταν πάντα και συνεχίζουμε να είμαστε υπέρ της  εσωτερικής αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πρέπει να είναι: «μια ενεργός διαδικασία ανάλυσης, ανάδειξης και επίλυσης ουσιαστικών προβλημάτων του δημόσιου σχολείου με στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και της θέσης των εκπαιδευτικών». 8ο συνέδριο ΟΛΜΕ

  1.   Οι αφορισμοί και η θέση «καμιάς μορφής αξιολόγηση», μάλλον προετοιμάζουν το έδαφος γι΄αυτό που υποτίθεται ότι αντιμάχονται: Την πλήρη εφαρμογή του Ν.4024 και της λογικής που θέλει την αξιολόγηση ως μια εξωτερική ενέργεια διαπιστωτικού χαρακτήρα και ελέγχου του εκπαιδευτικού.

  1. «H παρουσία ή η απουσία της αξιολόγησης δε συνιστά εξ ορισμού προοδευτικό ή συντηρητικό γεγονός…Το ερώτημα έγκειται στο «για ποια αξιολόγηση μιλάμε, για ποιο σκοπό γίνεται, από ποιους γίνεται και πώς συνδέε­ται με τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης..»
            8ο συνέδριο ΟΛΜΕ

  1. Οι αφορισμοί όπως αυτοί που περιέχονται στην ανακοίνωση του Δ.Σ.:
«Η αξιολόγηση είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται κάθε φορά από την εξουσία όχι για βελτίωση των υπηρεσιών, ούτε για τη βελτίωση του εργαζόμενου, αλλά για τον έλεγχο και χειραγώγηση των εργαζομένων», δεν μαρτυρούν «αριστερό» ιδεολογικό προσανατολισμό.
Μαρτυρούν αδυναμία διατύπωσης συγκροτημένης πρότασης και φέρνουν το συνδικαλιστικό κίνημα, αντιμέτωπο με την κοινωνία.

Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για άλλες στρατηγικές και ιδεολογικές ήττες.
Η ανάκτηση της αξιοπιστίας  του συνδικαλιστικού κινήματος, έχει να κάνει με τη διαμόρφωση θέσεων, προτάσεων και αρχών πάνω στα υπαρκτά και σύγχρονα ζητήματα της εκπαιδευτικής πραγματικότητας.



http://pask-eelme-an-attikis.blogspot.com

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Η "νέα Δεξιά"

Η "νέα Δεξιά" δεν είναι κόμμα. Είναι πολιτισμικό και ψυχικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ο καθένας από μας ζει, κολυμπάει, αναπνέει, ανθίζει. 
Συνεπώς τα δεξιά πολιτικά κόμματα είναι μονομερής έκφραση της "νέας Δεξιάς". 
Από τη στιγμή  που η εύθυμη κατανάλωση ως κυρίαρχος τρόπος ζωής παραμένει ο σκοπός της, επιδιώκει την ηρεμία, την ειρήνη και την κοινωνική αρμονία.


Το μειλίχιο τέρας:
γιατί η Δύση δεν πηγαίνει προς τα αριστερά