Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ


Σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση – καταγγελία της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της Ε ΕΛΜΕ, για  τις οργανικές θέσεις και τη στάση του ΠΥΣΔΕ,
η ΠΑΣΚ καθηγητών  Ε΄ ΕΛΜΕ έχει να παρατηρήσει τα εξής:

1. Δεν νοείται διορισμός η μετάθεση συναδέλφου χωρίς τη σύσταση πραγματικών και όχι πλασματικών οργανικών θέσεων  όπως κατά κόρον γίνονταν στο παρελθόν.  
                                                                                                                        
2. Η ανασφάλεια των συναδέλφων δεν αίρεται με την δημιουργία ανύπαρκτων οργανικών θέσεων χωρίς ώρες εργασίας.

3. Η απόφαση του Δ. Εφετείου αποτελεί δικαίωση ενός μόνο συναδέλφου, σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, με ενδιαφέρον σκεπτικό, αλλά δεν ανατρέπει την διαδικασία που πάγια ακολουθείται.

4. Η τοποθέτηση συναδέλφων σε οργανικές θέσεις με ελάχιστες ώρες εργασίας θα δημιουργήσει στρατιές κατασκευασμένων  υπεραρίθμων αδικώντας έτσι τους πραγματικά υπεράριθμους.

5. Σε σχέση με το τελευταίο πρέπει να θυμίσουμε ότι και στην περιοχή μας έχουν συμβεί εξαιτίας της πρακτικής αυτής κατάφωρες αδικίες σε βάρος παλαιών συναδέλφων, όταν κάποιοι από τους νέους τοποθετημένους έγιναν ειδική κατηγορία, βάζοντας έτσι σε περιπέτεια συναδέλφους με 25 και 30 χρόνια υπηρεσίας.

Η συναδελφική αλληλεγγύη είναι απαραίτητο να εκδηλώνεται ακόμη και με διασταλτική ερμηνεία του  νόμου.
Όχι όμως στην περίπτωση που αυτή λειτουργεί υπέρ κάποιων συναδέλφων, θίγοντας τα κεκτημένα άλλων.

ΠΑΣΚ Ε ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ψυχολογικό αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης στα παιδιά


 Η οικονομική κρίση, εκτός από τις πρακτικές αλλαγές που φέρνει στο βιοτικό επίπεδο πολλών οικογενειών, επηρεάζει ψυχολογικά και τα παιδιά, με πολλούς τρόπους. Είτε μέσω των αλλαγών στον τρόπο ζωής της οικογένειας, είτε μέσω των αλλαγών στην ψυχολογική κατάσταση των γονέων (αν π.χ. έχουν χάσει τη δουλειά τους), είτε μέσω των στάσεων που προβάλλονται ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ.
Τα παιδιά δεν ζουν σε μια μαγική γυάλα. Ακόμη κι αν στη δική τους οικογένεια δεν υφίστανται προβλήματα βιοτικού επίπεδο, τα παιδιά απορροφούν και εισπράττουν το αίσθημα της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, που αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, χαρακτηρίζεται από: 1)φόβο, 2) έλλειψη ελπίδας, προοπτικής για το μέλλον, 3)πλήρης απαξίωση της έννοιας της κοινωνικής δικαιοσύνης, 4)θυμό. Καθώς τα παιδιά βιώνουν την οικονομική και κοινωνική κρίση σε μια τρυφερή ηλικία, όπου διαμορφώνεται η κοσμοθεωρία τους, η αντίληψή τους για τη ζωή, είναι σημαντικό να φροντίσουμε να έχουν υγιείς τρόπους να ερμηνεύσουν και να ανταποκριθούν σε αυτήν. Είναι ανέφικτο, αλλά και ανεπιθύμητο, να τα απομονώσουμε από την πραγματικότητα, ώστε να μη βλέπουν τις δυσκολίες. Ζουν στον ίδιο κόσμο με εμάς.
Πρεκατέ Βικτωρία
Ψυχολόγος-Συγγραφέας