Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση της ΠΑΣΚ Ε ΕΛΜΕ για την πρόταση συγχώνευσης του 1ου και 2ου Γυμνασίου Παιανίας.


ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ε ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Την Παρασκευή 3/2/2012 τα εκλεγμένα μέλη της ΠΑΣΚ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ, ενημερώθηκαν για την πρόταση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Αν. Αττικής προς το δήμαρχο Παιανίας για συγχώνευση του 1ου και 2ου Γυμνασίου Παιανίας.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, συμμετείχαν  σε ευρεία σύσκεψη που προκάλεσε η Ένωση Γονέων του Δήμου Παιανίας παρουσία δημοτικών συμβούλων, των διευθυντών και των υποδιευθυντών των δύο σχολείων, των προέδρων συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όλων των σχολικών μονάδων και αρκετών γονέων .
Από όλους τονίστηκε, ότι πρόκειται για μια αψυχολόγητη και ανεδαφική πρόταση που ήδη έχει ξεσηκώσει την τοπική κοινωνία και όχι μόνον.
Το λογικό θα ήταν, η πρόταση να αφορούσε την  κατασκευή ενός νέου κτηρίου όπου θα μπορούσε να μεταστεγαστεί το ένα από τα δύο γυμνάσια, με χωροταξική κατανομή που θα ικανοποιεί τις ανάγκες μιας συνεχώς διευρυνόμενης οικιστικά και πληθυσμιακά περιοχής.
Η ΠΑΣΚ Καθηγητών Αν. Αττικής καλεί τη Δημοτική Αρχή να απορρίψει άμεσα την πρόταση αυτή, το Διευθυντή Εκπαίδευσης Αν. Αττικής να μην επιμείνει στην πρόταση και να μην την καταχωρίσει στο σύστημα survey, σύμφωνα και με τις υποδείξεις της ΟΛΜΕ.
Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων της Παιανίας να αντικρούσουν την πρόταση τεκμηριώνοντας τις αντιρρήσεις τους με όλα τα επιχειρήματα που ως εκπαιδευτικοί γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα.
Η ΠΑΣΚ καλεί όλους τους συναδέλφους να παρευρεθούν  στην παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα  του Δήμου Παιανίας, την Τρίτη 7/2/2012 στα γραφεία της Δ.Δ.Ε. Αν. Αττικής, συμμετέχοντας στην τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας.
Πέρσι ήταν ο Κουβαράς και η Ανθούσα, τώρα είναι η Παιανία, αύριο τι έρχεται;