Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής Παλλήνη 6.3.2012

Η αντιεκπαιδευτική πολιτική θέλει ….το Γερμανό του.

Δε φτάνουν οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων, ούτε οι ελάχιστοι διορισμοί, ούτε τα σχολεία χωρίς βιβλία, ούτε οι μαθητές που τουρτουρίζουν από το κρύο και στοιβάζονται σε άθλιες αίθουσες και νοικιασμένα κτίρια, ούτε οι φωτοτυπίες που πληρώνουν οι περισσότεροι άνεργοι γονείς των μαθητών, ούτε οι μειώσεις εισακτέων στα πανεπιστήμια, για να ικανοποιηθεί η τρόικα και το Υπουργείο παιδείας. Πρέπει να μην ξεφύγει κάποιος συνάδελφος με μία ώρα λιγότερη και πέσει έξω το «σταθεροποιητικό» πρόγραμμα.

Γι’ αυτό το Υπουργείο παιδείας εξαποστέλλει στα σχολεία ελεγκτές Δημόσιας διοίκησης, για να ελέγξουν το ωράριο των συναδέλφων και τον αριθμό μαθητών κατά τμήμα. Να μην είναι λιγότεροι από τι; 28 ή 30. Ιδού από τι εξαρτάται η σωτηρία της πατρίδας.

Το πρόσχημα είναι ο «προσδιορισμός των κενών θέσεων και των τυχόν υπεραριθμιών». Ο πραγματικός λόγος. «Από τη μύγα ξύγκι». Το τσουβάλιασμα μαθητών, η διάλυση της δημόσιας παιδείας. Όπως διέλυσε ο κ. Λοβέρδος τη δημόσια υγεία και επαίρεται γι’ αυτό.

Ο δημόσιος εξευτελισμός της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των συναδέλφων δε θα περάσει. Κανένα σχολείο δε θα συνεργασθεί με τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης. Άλλωστε έχουν πολλή δουλειά: πρέπει να ανακαλύψουν πώς έφαγε τα 860.000.000€ από την PROTON BANK ο κ. Λαυρεντιάδης.

Πόσα χρήματα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό οι σύμβουλοι της κ. Διαμαντοπούλου; Γιατί τα γραφεία εκπαίδευσης και τα σχολεία δεν έχουν χρήματα για καθαρίστριες;

Η πολιτική απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης πρέπει να σταματήσει. Η πολιτική του Υπουργείου παιδείας πρέπει να ηττηθεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης . Η πρόσφατη αποτυχία του Υπουργείου στα πανεπιστήμια, να περάσει το νόμο πλαίσιο, είναι η αρχή της αποτυχία κυβερνητικής πολιτικής για την εκπαίδευση. Πρέπει να αντισταθούμε.

Το Δ.Σ καταγγέλλει τον Περιφερειακό διευθυντή κ. Κουμέντο, γιατί έδωσε εντολή να ελεγχθούν δειγματοληπτικά τα σχολεία της Ανατ. Αττικής και κατά προτίμηση όλα τα σχολεία Βούλας, Βάρης και Βουλιαγμένης. Με την επιλεκτική αυτή «προτίμηση» ο κ. Κουμέντος συνεχίζει την πολιτική «βεντέτας» εναντίον των σχολείων της Ανατ. Αττικής, που «εγκαινίασε» την προηγούμενη σχολική χρονιά και που δεν είναι άσχετη βέβαια με την κριτική που έχει ασκηθεί στο πρόσωπό του για την αντιεκπαιδευτική πολιτική του.

Κανένας ελεγκτής δημόσιας διοίκησης στα σχολεία. Αν ανοίξουμε την Κερκόπορτα, σε λίγο θα διευθύνουν τα σχολεία οι τροϊκανοί.


Η Πρόεδρος. Ο Γ. Γραμματέας


Αννα Μπαχτή. Δ. Μπαξεβάνης