Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ


                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Με αφορμή την ανακοίνωση της απόφασης του ΥΠΔΜΘ για τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία ιδρύονται, συγχωνεύνται ή καταργούνται, ως ΠΑΣΚ Καθηγητών επισημαίνουμε τα εξής:
     Έγκαιρα και με σαφήνεια,  στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και στις Γενικές Συνελεύσεις του Κλάδου, διατυπώσαμε τη θέση μας, η οποία, συνοπτικά, είναι η εξής:

-        Δεν είμαστε, εκ προοιμίου, αντίθετοι στην κατάργηση ή συγχώνευση σχολείων, εφόσον αυτό επιβάλλεται για λόγους αποκλειστικά εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς.
-        Θεωρούμε απολύτως απαραίτητο, πριν από την απόφαση της Διοίκησης, να διεξάγεται ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος, όπως, εξάλλου, προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία (ν. 1566/85).
-        Σε κάθε περίπτωση, λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες (γεωγραφικές, κλιματολογικές, ασφάλεια στη μετακίνηση των μαθητών / -τριών, χρονική διάρκεια μετακίνησης), οι οποίες όταν συντρέχουν ως αρνητικοί παράγοντες, στοιχειοθετούν εξαίρεση.

  Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, στις παραπάνω συγχωνεύσεις-συνενώσεις σχολείων, επειδή είναι πιθανό να έγιναν λάθη και να υπήρξαν υπερβολές, θεωρούμε αυτονόητο  ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει να επανεξετάσει αυτές τις περιπτώσεις, ώστε, με αποκλειστικό στόχο την ουσιαστική προαγωγή της δημόσιας εκπαίδευσης, να γίνουν τώρα οι αποδεδειγμένα αναγκαίες διορθώσεις και βελτιώσεις.

                                         Η Εκτελεστική Γραμματεία
       
Αθήνα, 17 Μάρτη 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου