Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ


ΠΑΣΚ Ε ΕΛΜΕ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ
Η καταγγελία που δημοσίευσε σήμερα η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ε ΕΛΜΕ, σχετικά με τη διαδικασία τοποθέτησης συναδέλφου Ιταλικής γλώσσας, παραβλέπει, -ελπίζουμε όχι σκόπιμα-, και παραποιεί την αλήθεια σχετικά με τη διαδικασία τοποθέτησης συναδέλφου Ιταλικής γλώσσας από το ΠΥΣΔΕ Αν. Αττικής.
Συγκεκριμένα:
Ο νόμος 3848 με τα άρθρα του 1 έως και 4 προβλέπει μια άλλη διαδικασία διορισμών των εκπαιδευτικών. Οι διορισμοί θα γίνονται μόνο μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και σε κενά σχολείων, όπως γίνονται σήμερα οι διορισμοί στα δυσπρόσιτα σχολεία. Σε αυτή την περίπτωση ο κάθε εκπαιδευτικός θα διορίζεται σε συγκεκριμένο σχολείο στο οποίο θα πρέπει να παραμείνει τουλάχιστον τρία χρόνια για να μπορεί να κάνει αίτηση για μετάθεση. Σε αυτή τη διαδικασία αναφέρεται η παράγραφος 4 του άρθρου 4 του παραπάνω νόμου.
Επιβεβαίωση του γεγονότος ότι τα άρθρα 1 έως και 4 του νόμου 3848 θα ισχύσουν μελλοντικά αποτελεί το άρθρο 9 του ίδιου νόμου, το οποίο με τίτλο «Μεταβατικές Διατάξεις» αναφέρει ότι οι διορισμοί μέχρι και το σχολικό έτος 2011-12 γίνονται με τη διαδικασία που ισχύει μέχρι σήμερα. Στην παράγραφο δε 12 του άρθρου 9 ο νομοθέτης υπενθυμίζει τη διαδικασία της προσωρινής τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες της περιοχής πρώτου διορισμού, που γνωρίζουμε όλοι μας και απλώς αυξάνει τα χρόνια χωρίς οργανική από ένα σε δύο.  
Σε επιβεβαίωση όλων των ανωτέρω έρχεται και η εγκύκλιος αριθμ. 140338/Δ2/8-11-2010 του Υπουργείου Παιδείας για τις μεταθέσεις, η οποία στο κεφάλαιο Β παράγραφο 1.3 αναφέρει: «Οι εκπαιδευτικοί που διορίζονται από το σχολικό έτος 2010-2011 για να θεμελιώσουν δικαίωμα μετάθεσης απαιτείται να υπηρετήσουν την οργανική τους θέση για τρία έτη σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 4 του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71/19-5-2010 τ. Α΄).
Στη συμπλήρωση του χρόνου θεμελίωσης δικαιώματος μετάθεσης συμπεριλαμβάνονται οι περιπτώσεις των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 8 του Π.Δ. 50/1996 καθώς σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 30 του Ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71/19-5-2010 τ. Α΄), διατηρούνται σε ισχύ και αφορούν: α) Το χρόνο υπηρεσίας σε θέσεις προσωρινής τοποθέτησης των νεοδιοριζομένων και των μετατασσομένων εκπαιδευτικών, καθώς και το χρόνο παραμονής των εκπαιδευτικών στη διάθεση της οικείας Διεύθυνσης, για οποιονδήποτε λόγο, εφόσον δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα.»
Αν η παράγραφος 4 του άρθρου 4 του νόμου 3848 ισχύει σήμερα τότε γιατί οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ Ανατ. Αττικής δε τοποθετήθηκαν στην ίδια σχολική μονάδα που είχαν τοποθετηθεί και το προηγούμενο σχολικό έτος 2010-11; Γιατί το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας του Δ. Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής περιορίζεται μόνο στη συνάδελφο εκπαιδευτικό των Ιταλικών; Για όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν ή μετατέθηκαν στην Ανατ. Αττική και παραμένουν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις;
Είναι φανερό λοιπόν ότι η διαδικασία στην οποία αναφέρεται η πλειοψηφία του Δ.Σ της Ε ΕΛΜΕ, δεν είναι σύμφωνη με το νόμο.
Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι στρέφεται και εναντίον των άλλων ξενόγλωσσων συναδέλφων των Γυμνασίων Γέρακα, επιτυγχάνοντας τελικά αυτό που η ίδια καταγγέλλει:
Την αποσυσπείρωση και τον εξοστρακισμό κάποιων συγκεκριμένων έναντι άλλων.
Η ΠΑΣΚ Ε ΕΛΜΕ, δηλώνει ότι θα σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια προνομιακής μεταχείρισης και καλεί τον Διευθυντή και το ΠΥΣΔΕ Αν. Αττικής, να πράξουν σύμφωνα με το νόμο.


ΠΑΣΚ Ε ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου