Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Σχετικά με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Δήλωση Μιχάλη Καρχιμάκη σχετικά με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ , Γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου, Δήλωση


Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ψήφιση του «πολυνομοσχεδίου», έκανε την ακόλουθη δήλωση.



Για μια ακόμη φορά, υπό συνθήκες ακραίων πιέσεων, το ΠΑΣΟΚ, η Κυβέρνησή του, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, τα στελέχη και τα μέλη του, προέταξαν το εθνικό έναντι του κομματικού. Το πατριωτικό έναντι του μικροπολιτικού. Με την ψήφιση του «πολυνομοσχεδίου» πράξαμε αυτό που η συνείδησή μας και η αίσθηση ιστορικής ευθύνης μάς υπαγόρευσαν ως μόνη προοπτική εθνικής σωτηρίας.

Για να δώσουμε ένα μέλλον αξιοπρέπειας και σταθερότητας στους πλέον αδύναμους, στους πλέον δοκιμαζόμενους. Ένα μέλλον στα παιδιά μας. Σε όσους, δηλαδή, θα αποτελούσαν και τον πραγματικά αδύναμο κρίκο αν αφήναμε, όπως ανεύθυνα το ζητά η αντιπολίτευση, το σκάφος έρμαιο στη δίνη της οικονομικής κρίσης.

Τις δύσκολες αυτές στιγμές για τον τόπο και το λαό μας, κανείς μα κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι διαλέξαμε την εύκολη οδό. Δεν βολευτήκαμε στην υποχώρηση, αφήνοντας άλλους να πληρώσουν το λογαριασμό. Δεν το βάλαμε στα πόδια, πετώντας την ασπίδα. Η ενότητα κι η συνοχή του Κινήματός μας, της Κυβέρνησής μας, της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, αποτελούν την ώρα τούτη, την ασπίδα της χώρας μας. Αντέξαμε για μιαν ακόμη φορά, ενωμένοι, τους κλυδωνισμούς της μεγαλύτερης μεταπολιτευτικής κρίσης.

Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ εκφράζει και συμβολίζει στις σημερινές πρωτόγνωρες συνθήκες, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης του λαού μας. Αντιστρατεύεται τις αυτοκαταστροφικές τάσεις. Καταφέραμε με επίπονες διαδικασίες εσωτερικού διαλόγου, ακόμη και με συγκρούσεις, να πετύχουμε τη βέλτιστη σύνθεση, στις δεδομένες συνθήκες. Δεν καταπνίξαμε τον διάλογο, ούτε στο εσωτερικό του κόμματός μας και των οργάνων του, ούτε στις σχέσεις κράτους-πολίτη, ούτε στην κοινωνία. Αντίθετα τον εμβαθύναμε με πρωτόγνωρες, ακόμη και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ανοιχτές διαδικασίες.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, η Κυβέρνηση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, στείλαμε προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα: ενωμένοι προχωρήσαμε παρά τις δυσκολίες, παρά τις αντιξοότητες, παρά τις απώλειες. Είναι τώρα η ώρα να πράξουν και οι άλλες πλευρές ό,τι είναι δυνατόν και ό,τι είναι καλύτερο για να βοηθήσουν τη δοκιμαζόμενη χώρα μας να βγει από την κρίση.

Οι μεγάλες και συστηματικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν στη συνέχεια, έχουν να κάνουν, με την προσπάθεια και τη συμβολή όλων ώστε να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη, να απορροφηθούν οι ευρωπαϊκοί πόροι που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της απασχόλησης, να απεμπλακούν από τα γραφειοκρατικά εμπόδια οι υγιείς επενδύσεις σε όλη τη χώρα και να ενισχυθεί η προσπάθεια διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης της χώρας.

Αυτές οι πρωτοβουλίες αποτελούν την μόνη οδό εξόδου της χώρας από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου